Laserontharen

Wanneer u last heeft van ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam, kunt u bij ons terecht voor behandeling van definitieve ontharing door middel van de Light Sheer diode laser. Deze laser wordt gezien als de ‘gouden standaard’ voor het behandelen van ongewenste haargroei en is zeer effectief en veilig.

Verder kan deze laser ook worden ingezet bij medische klachten zoals ingegroeide haren, irritatie na scheren, sinus pilonidalis en hidradenitis supprativa.

De behandeling

Tijdens een laserbehandeling wordt de energie van de laser opgenomen door het pigment in de haren en omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje. Omliggend weefsel wordt niet beschadigd. Het voelt als warme speldenprikjes waar de haren zich bevinden. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen.

Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen hangt af van de locatie, leeftijd, hormonen, medicatie en gezondheid. Tussen de behandelingen moeten minimaal 6 weken zitten.

4-6 weken voor de behandeling mogen de haren niet geëpileerd of geharst worden. Scheren mag gedurende het behandeltraject wel.

6 weken voor en na de behandeling mag de huid niet worden blootgesteld aan de zon. Dit moet vermeden worden met een zonbescherming met een factor van 30 of 50.

Laserontharing kan bij een aanvullende verzekering worden vergoed. Dit is terug te lezen in uw polisvoorwaarden. Soms kan een verwijzing nodig zijn.

× Hoe kan ik je helpen?