Veelgestelde vragen laserontharing

Laserontharing

Vaak merk ik dat er nog veel onduidelijk is over laserontharing. Zijn de haren echt definitief weg? Merk ik na 1 of 2 behandelingen al verschil? Kan ik tijdens het traject scheren of moet ik de haren laten staan?

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld 6-8 behandelingen nodig, maar dit is altijd verschillend per persoon.

Is het na de behandelingen ook helemaal klaar en hoef ik nooit meer te komen?

80% van de haren worden vernietigd. Er blijven nog wel haren over, maar die zijn wel veel dunner. Onder invloed van hormonen, medicijnen of leeftijd, kunnen er zich nieuwe haren ontwikkelen, maar dit is nooit zoveel als er in het begin aanwezig was. Een onderhoudsbehandeling is daarom meestal wel nodig. 

Mag ik scheren tijdens de laserbehandelingen?

Het scheren van de haren mag gewoon tussen de behandelingen door. Het is een fabel dat de haargroei verergerd door het scheren. Harsen en epileren mag niet meer worden gedaan. Hierdoor verdwijnen de haarzakjes en werkt de laserbehandeling niet. 

Is er al resultaat te zien na 1 of 2 behandelingen?

Na elke behandeling is er resultaat te zien. De haren worden dunner en de dichtheid wordt kleiner. Hierdoor voelen bijvoorbeeld de oksels, bikinilijn of benen veel minder stoppelig aan. De haren vallen na 2-3 weken uit en dit is dus heel handig wanneer er voor een vakantie een behandeling wordt uitgevoerd. 

Wat is het verschil tussen IPL en laser?

In de praktijk komt vaak de vraag naar voren wat het verschil is tussen IPL en laser. 

IPL staat voor Intense Pulsed Light en geeft dus aan dat het gaat om flitslampen die het licht afgeven. IPL is in sommige gevallen minder effectief dan lasertherapie omdat het licht wordt uitgezonden in verschillende richtingen. Het licht kan hierdoor afzwakken voordat deze de haarzakjes binnendringen. 

Een laser maakt gebruik van laserlicht. Dit is een krachtige lichtbundel die recht loopt. Hierdoor kan er veel preciezer en met meer controle behandeld worden. Een laser dringt dieper door zonder kracht te verliezen. 

De Light Sheer diodelaser is een laser die behoort tot de gouden standaard onder de ontharingslaser en is zeer veilig en effectief. 

Omdat IPL minder specifiek is, zijn er  vaak meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. 

Is laser ontharen veilig?

Ja, laser ontharen is veilig. Er wordt gewerkt met de Light Sheer diodelaser die als gouden standaard wordt gezien voor het ontharen. Bij het gebruik van deze laser zijn er geen bijwerkingen. Alleen wanneer iemand onder de zonnebank of in de zon is geweest vlak voor of na een behandeling kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Dit is te voorkomen door 6 weken voor of na de behandeling de huid niet aan de zon bloot te stellen.

De behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeut die gediplomeerd en bevoegd is om de behandelingen uit te voeren. De huidtherapeut beschikt over ervaring van het apparaat, maar ook over de huid. Voorafgaand aan de behandeling is het nodig om door te geven welke medicijnen u gebruikt zodat er gekeken kan worden of dit invloed heeft op de behandeling. 

Is laser ontharen pijnlijk?

Het gevoel van de laser is te vergelijken als een elastiekje die tegen de huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel kort en verdwijnt snel weer. Het is goed te verdragen en na de behandeling kan de huid gekoeld worden.

Kunnen blonde haren ook gelaserd worden?

Blonde haren bevatten weinig tot geen pigment, waardoor het laseren niet mogelijk is. Door middel van elektrisch epileren kunnen deze haren wel verwijderd worden. 

Welke gebieden kunnen worden behandeld?

Eigenlijk kunnen alle gebieden waar donkere haren aanwezig zijn behandeld worden. 

Enthousiast geworden na het laser van deze blog? Maak dan een afspraak voor een gratis intake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *